Saveti za dobar prolećni piknik

Saveti za dobar prolećni piknik

Sve što treba za dobar prolećni piknik su dobra hrana, društvo i mekano ćebe.

Iskreno, svi koji misle da su piknici samo za leto, ne shvataju poentu laganog obedovanja u sred perioda kada nije žega, već prijatna svežina. Prva stvar, dobar prolećni piknik treba da traje satima. Ne treba vam samo fantastična hrana (za koju ste sastojke nabavili u svojoj omiljenoj radnji ili na pijaci kod svog stalnog prodavca), već i lepo mesto i, naravno, pravo društvo.


Evo kako da se spremite za savršen prolećni piknik:

Nađite živopisan položaj

Područje lepog parka (idealno van grada) je jedno od najboljih mesta za piknik. Tu uglavnom postoje stolovi sa klupama. Ali svakako, ne ustručavajte se, ukoliko želite da prostrerete ćebe i sednete na zemlju. Lokalni park je takodje idealna alternativa, ukoliko je sredjen i uredjen.

Ponesite adekvatnu ćebad i jastučiće

Luksuzni piknik ne podrazumeva neku specijalnu nedostižnu ćebad. Ponesite sintetičku ili pletenu ćebad, najbolje onu koja se pere u mašini radi lakšeg održavanja posle izleta. Ako planirate da ostanete nekoliko sati, odnosno duže sa prijateljima, ponesite nekoliko jastučića kako bi vam bilo udobno.

Napravite delikatan miks sira i suhomesnatih proizvoda

Tajna savršenog miksa sireva je velika raznovrsnost. Izaberite dve sorte suhomesnatog (pršuta i pečenica npr.), i najmanje jedan mekan i jedan tvrdi sir. Ako želite da dodate još nešto, na primer kozji sir je pogodan. Dodajte i sveže ispečen hrskav hleb. Druga tajna je u dodatku ovom jelu. Tu se podrazumevaju masline, pakovanje suvih kajsija, džem od šipka koji će se savršeno uklopiti sa sirom. Ovo ne samo da podiže vaš užitak, već i prijateljima vegeterijancima daje više mogućnosti.

piknik, prolećni piknik, korpa, hrana, ćebe, piće
Uživajte u svakom zalogaju

Ponesite koktele za početak piknika

Ponesite opremu za spravljanje koktela. Biće to poseban ugođaj u prirodi. A kada navalite na sir i meso poslužite sve vinom koje ste nabavili u lokalnom podrumu.

Oduševite prijatelje sa dezertom

Posle sira i suhomesnatog, poslužite palačinke, koje ste sami napravili. U njima mogu biti mleveni orasi, keks, krem, džem. Palačinke je lako spremiti, takođe lako nositi, a svakog obraduju. Možete i zamoliti prijatelje da nešto spreme i ponesu, kad je slatko u pitanju.

Ne štedite na detaljima

piknik, prolecni piknik, vikend, hrana, pice, prijatelji, park, cebe
Zabeležite bitne momente

Spakujte tanjire, escajg i čaše za jednokratnu upotrebu. Možete naći čaše za vino za jednokratnu upotrebu, koje izgledaju kao staklene. Drugi detalji bi trebalo da se nađu u vašoj korpi, koji će prijati vašim prijateljima: kisela voda (za koktele, za one koji ne piju alkohol, za fleke), salvete i ubrus. Fotoaparat, neka dobra knjiga ili pak društvena igra neće biti na odmet. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven + 1 =