Najlepše plaže Tasosa

Najlepše plaže Tasosa

Tasos je jedno od najlepših grčkih ostrva u severnom delu Egejskog mora, poznato još i kao šuma koja pliva. Ostrvo koje krase najlepše plaže, čisto more sa hiljadu nijansi plave, izobiljem sunca i borovim šumama na kopnu…

Mermerna plaža – sinonim za najlepše plaže

Ukras Tasosa je fascinantna Mermerna plaža– Sitan pesak, mnoštvo belih, mermernih kamenčića koji se nalaze u vodi i na obali, učiniće da se osetite kao na plaži neke egzotične destinacije. Obala je toliko bela, pa nudi osećaj kao da ste na snegu, a oivičena bujnom vegetacijom ostaviće neverovatan utisak. Od glavnog puta do Mermerne plaže vodi put dužine 5km, makadamskog tipa, ali je pristupačan. Na samoj plaži imate snack-bar i kafeteriju, a u blizini plaže veliki parking za kola.

La Scala – najpopularnija i najlepša plaža

La Scala – je jedna od najpopularnijih plaža na ostrvu za mlade. Plaža nije velika, more je kristalno čisto, gde ponekad možete da nađete morske zvezde. Ono što najviše privlači turiste jeste moderno uređen kafić, sa lazy bagovima i divnim baldahinima, veliki parking za kola, dosta prirodne hladovine, bazen za decu, restoran, muzika. Ova plaža je za ljubitelje modernih beach barova, a usluga je fantastična. Ukoliko ste avanturisti, ovde možete isprobati razne sportove na vodi.

Paradise (Rajska plaža) – najlepše plaže Tasosa

Paradise (Rajska plaža) – Na 25 kilometara udaljenosti od Limenasa se nalazi mali tropski raj – Rajska plaža. U pozadini plaže se uzdižu zelena brda. Pesak je sitan, more čisto i sa plitkim ulaskom, čak 100 metara. Na plaži su uglavnom zastupljeni talasi, u vidu zabavnih , penušavih talasa, pa je kao takva odlična za jedrenje i zabavu na vodi. Ovo je jedna od plaža koja je omiljena među porodicama sa decom. Na plaži se nalaze kafić i restoran. Jedna od retkih plaža Tasosa gde se nalaze tuševi i naplaćuju se 50 centi. Savet je da kola parkirate pored magistrale, pošto parking pored plaže postoji samo za nekoliko automobila.

Psili Ammos

Psili Ammos – je veoma popularna plaža, a u prevodu sa grčkog znači „fini pesak“. Samo ime govori da je pesak drugačiji nego na ostalim plažama, mekan je i prijatan. Sa leve i desne strane plaže nalaze se stene na kojima možete da se sunčate ili ljubitelji pecanja da pecaju. Ukoliko ste ljubitelji prirodnog hlada, ovo je još jedan od razloga da izaberete ovu plažu, jer su duž jedne strane obale borovi. Psili Ammos ima neku neobičnu boju vode, dubina je postepena, a zalasci sunca divni. Ovo je jedna od retkih plaža na kojoj se stalno čuje muzika, a u avgustu se organizuju žurke i pena zabave.

Atspas (Šećerna plaža)

Atspas (Šećerna plaža) – Ukoliko tragate za nesvakidašnjim prizorom zalaska Sunca na Tasosu, na pravom ste mestu. Ova mala, prirodna uvala, okružena bujnom šumom poznata i po jako dugom plićaku, pa je veoma pogodna za porodice sa malom decom. Većini omiljena zbog predivnih zalazaka. Plaža se nalazi na ulasku u Skalu Marijes i na njoj su dostupne ležaljke, iza kojih je postavljena mreža za odbojku i kabina za presvlačenje. Takođe , iznad plaže na putu postoji market i kafić.

najlepše plaže
Zalazak sunca na Tasosu

Ukoliko se dvoumite gde da odsednete , preporuka je da vam Limenas, kao glavni i najveći „grad“ Tasosa, bude baza. Tako ćete lako obilaziti najlepše plaže, a i divne , skrivene uvalice koje ovo ostrvo nudi. Ostrvo gostoljublja, uz osmeh domaćina i tradicionalnu muzika, uz najlepše plaže na ostrvu učiniće da uspomene odavde nikada ne izblede.

6 thoughts on “Najlepše plaže Tasosa

  1. Letovali smo u Potosu i Psili Amos smo ponovili više puta… Obeležila je naše letovanje na Tasosu.

    Mermerna plaža je takođe fantastična i svakako među najlepšim na ostrvu 🙂
    Na Tasos bih se uvek vratila…

  2. svaka plaža ima neku svoju priču i nešto po čemu se izdvaja od drugih, zato bih obišla svaku i uživala u svemu što Tasos nudi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × one =